وقتی خسته، عصبانی، یا حواس پرت هستیم و یا عجله داریم نباید درس بخونیم. وقتی مغز در حالت آرامش قرار داره یادگیری و کارآیی مغز بیشتره. وقتی هم که استرس داشته باشیم تلاش برای یادگیری بی فایده است. شاید ساعت ها اگه در حالت خستگی یا عصبانیت یا خواب آلودگی باشیم آخر شب درس بخونیم بازدهی یک ساعت درس خوندن اول صبح که سرحال و آماده هستیم رو نداشته باشه. وقتی سرحال و شاداب هستیم هر چی که بخونیم مغزمون مثل اسفنجی که آب رو جذب میکنه مطالب درسی رو جذب میکنه.
علاوه بر این باید برنامه کلاس های مدرسه، خواب و درس خوندن رو طوری تنظیم کنیم که تقریبا هر روز یه ساعات مشخصی رو صرف درس خوندن کنیم تا خودبخود بعد از مدتی ذهن ما شرطی بشه که این ساعات فقط درس بخونه. اگر این امکان براتون فراهم هست، مثلا اگه دانش آموز هستید و صبح باید مدرسه باشید بازههای مطالعاتی خودتون رو در کل هفته به شکل یکسان و در ساعتهای یکسان در روز (مثلاً بین ساعتهای ۲ عصر تا ۱۰ شب، وسطش یک ساعت برای شام و نماز و …) طراحی کنید.
مطالب یا تکالیف درسی که زمان بر یا پیچیده تر هستن رو بندازیم به زمان هایی که سرحال تر هستیم و تمرکز بیشتری داریم. وقتی خسته هستیم یا تمرکز نداریم زمانی مناسبی برای مطالعه یک مطلب پیچیده و طولانی نیست.
بعضی وقتا یه ناراحتی هایی هست مثلا وقتی کسی به ما چیزی میگه که ناراحتمون میکنه و بعد جوابی که ما بهش میدیم موقع درس خوندن همش این حرفا میاد تو ذهنم چی کار کنم خواهش میکنم کمک کنید.
از روش های افزایش تمرکز هنگام مطالعه که در یک پست جداگانه در سایت مشاوران ۱۰۰ توضیح داده شده استفاده کنید و اجراشون کنید.