در این پست، روال مصاحبه و گزینش و و رایج ترین سوالات مصاحبه دانشگاه فرهنگیان همراه با تجربیات کسانی که در سال های اخیر رفتن مصاحبه رو خدمتتون عرض می کنیم. البته بسیاری از دانشگاه های دیگه غیر از دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی که مصاحبه دارن و به روش نیمه متمرکز در بعضی رشته ها دانشجو پذیرش میکنند هم از این دسته سوالات معمولا در مصاحبه ها میپرسند. ضمنا لازم به ذکر است که بسیاری از این مسائل شخصی هستن و سایت مشاوران ۱۰۰ صرفا در اینجا تجربیات دوستانی که مصاحبه شرکت کردند رو در اختیار شما می گذاره، امیدواریم که مفید باشه:
موقع ورود به پردیس دانشگاه فرهنگیان واسه مصاحبه اول کارنامه شما رو بررسی میکنن بعد اجازه میدن وارد بشید. بعد از ورود باید برید پذیرش و اونجا فرم های مربوط رو بگیرید و پر کنید و با بقیه مدارکتون تحویل بدید و منتظر بمونید تا وارد اولین قسمت مصاحبه بشین.
مصاحبه دو بخش اصلی داره: ۱-معاینه پزشکی ۲-مصاحبه علمی تخصصی و مصاحبه احکام و عقیدتی سیاسی.
سوالات مصاحبه دانشگاه فرهنگیان: بخش معاینه پزشکی
تو بخش معاینه پزشکی وزن و قد و تناسب اندام و وضعیت شنوایی و بینایی شما رو بررسی میکنن. گاهی یه روزنامه یا متن هم میدن بهتون بخونید تا مطمئن بشن لکنت زبان ندارید.
اگه تو این مراحل مشکل داشته باشید نامه بهتون میدن برید درمانگاه فرهنگیان و اونجا دستگاه بررسی میکنه. اگه چشمتون ضعیف باشه باید عینک بزنید. سوالات مصاحبه دانشگاه فرهنگیان در واقع از بخش بعدی شروع میشن.
سوالات مصاحبه دانشگاه فرهنگیان: بخش مصاحبه علمی تخصصی / سوالات احکام و عقیدتی
تو این بخش چند نفر، معمولا ۴ یا ۵ نفر، داخل اتاق نشستن که هر کدومشون در یه زمینه خاصی مهارت دارن، یکی روانشناسی، یکی امور مذهبی، یکی سیاست و … و وقتی از شما سوال میپرسن به همه حرکات و حرف هاتون توجه میکنن و در حین سوال و جواب یکیشون جواب های شما رو مینویسه و فرم ها رو پر میکنه. ممکنه از شما بخوان قرآن بخونید. بعدش یه سری سوالات ازتون میپرسن مثلا:
چرا به معلمی علاقه داری؟
چرا تربیت معلم (دانشگاه فرهنگیان) رو انتخاب کردی؟
تربیت معلم رو انتخاب چندم زدی؟ رتبت چند بود؟
بجز معلمی به چه رشته ای علاقه داری؟
اگه معلم شدی و مدیر مدرسه با این که روش تدریست خوب بود الکی ازت ایراد گرفت چه برخوردی باهاش میکنی؟
مشکلات شغل معلمی از نظر شما چیه؟
اگه دانش آموزی به شما بی ادبی و بی احترامی کنه چکار می کنی؟
اگه خانوادت اجازه ندن بیای دانشگاه چکار میکنی؟
پدر و مادرت چکاره هستن؟
کتاب میخونی؟ آخرین کتابی که خوندی؟ تو مدرسه میرفتی کتابخونه؟
وقتت رو چطور پر میکنی؟ سرگرمی هات چیه؟
چه کشورهایی رفتی؟
توی چه سایت هایی میری؟
چند خصوصیت خوب و بد خودت رو بگو؟
و خیلی سوالات دیگه …
ممکنه از شما بخوان کمی تدریس کنید. از بعضی ها خواستن که فرض کنن اول مهر شده و رفتن سر کلاس الان همون نقش رو بازی کنن.
تو بخش احکام یه نفر داخل اتاق هست و شما باید برید پیش ایشون. بعد از سلام و احوالپرسی و تحویل دادن مدارکتون شروع میکنه به سوال پرسیدن. تو این بخش بیشتر سوالات احکام و مسائل شرعی و عقیدتی،مسائل سیاسی و اتفاقات مهم یا تاریخ دقیقشون و یه سری سوالات درباره دولت و مسائل روز جهان از شما میپرسن.
سوالات مختلفی در این بخش پرسیده میشه. مثلا درباره ولایت فقیه، ولی فقیه و مرجع تقلید، پیامبران و معصومین علیهم السلام، قیام عاشورا، اصول و فروع دین، احکام روزه، نماز، رکن و غیر رکن نماز، شکیات نماز، نماز جماعت و نماز جمعه، روش خوندن نماز جمعه، آیا نماز جماعت و نماز جمعه شرکت می کنید یا نه؟ اسم مسجد و پیش نماز مسجدی که میری چیه؟ همیشه نماز جماعت میری یا گهگاهی؟ غسل کردن چطوریه؟ با چه دعایی انس داری و چه روزی میخونی؟ قرآن رو بردار و چند آیه بخون، و بعضی سوالات درباره قرآن و نهج البلاغه.
مرجع تقلید شما چه کسی هستند و چطور ایشون رو انتخاب کردی؟
ممکنه از از شما بپرسن که آیا همیشه با همین پوشش هستید که الان اومدید مصاحبه؟
از بعضی ها درباره اینکه چه فیلم هایی میبینن و چه سریال هایی دنبال می کنند پرسیده شده. مثلا اسم فیلم یا سریالی رو گفتن که الان در حال پخش هست. آیا اهل شنیدن اخبار از تلویزیون هستید؟ اگه از سایت چک می کنید از چه سایتی؟
توصیه ها:
۱- همه سوابق و فعالیت هاتون مثل لوح تقدیرها، مقام ورزشی، مقام مسابقات قرآنی، مدارک عضویت و فعالیت بسیج و … رو همراه خودتون ببرید چون مخصوصا در بخش سوالات احکام و عقیدتی سیاسی ممکنه ارائه دادن این مدارک به نفعتون باشه.
۲- در مصاحبه اصلا کم نیارید خیلی اعتماد به نفس و شجاعت داشته باشید. ممکنه از شما یک لغت سخت زبان انگلیسی بپرسن که ببینن آیا خودتون رو گم می کنید یا نه و اصلا هدفشون تست کردن دامنه لغات و سطح زبان شما نباشه!
۳- توجه داشته باشید که همه این سوالات الزما از هر فرد پرسیده نشده و ممکنه سوالاتی که از یک نفر پرسیدن از فرد دیگه عینا همون ها رو نپرسیده باشن. این سوالات از تجربیات افراد مختلفی که دعوت به مصاحبه شدن بدست اومده.
۴- نکته خیلی مهم دیگه این هست که مصاحبه هیچ ربطی به رتبه شما نداره و ممکنه کسی با رتبه خیلی خوب رد بشه و کسی با رتبه بدتر قبول بشه و یا بالعکس.
اگه اطلاعات بیشتری درباره خود دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی میخواهید میتونید این صفحه از سایت مشاوران ۱۰۰ رو هم ببینید: «معرفی دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی»
ضمنا اگر تجربه شرکت در مصاحبه دانشگاه فرهنگیان رو داشتید میتونید تجربیات خودتون رو در قسمت نظرات پایین همین صفحه بنویسید و در اختیار سایر دوستان قرار بدید. همچنین اگر سوالی درباره مصاحبه فرهنگیان دارید میتونید بعد از ثبت امتیاز برای این مقاله (از ۱ تا ۵ ستاره) در بخش نظرات سوالتون رو بپرسید تا مشاوران ما جوابگوی شما عزیزان باشند.
درود برهمه عزیزان من یک آدمی هستم که از پایه دهم در رشته انسانی درس می خوانم، من میخوام سه سال دیگه کنکور فرهنگیان بدم، رتبه ای که باهاش بشه دبیری شهر خودم رو انتخاب کنم برای ورود به دانشگاه فرهنگیان چنده؟ توضیح دهید.
سلام. شهرتون رو ذکر نکنید و البته علاوه بر شهر، برای هر رشته هم سال به سال رتبه قبولی دانشگاه فرهنگیان متفاوت هست. ظرفیت پذیرش هر سال هم روی رتبه لازم برای قبولی فرهنگیان تاثیر داره.
سلام ببخشید من قصد عمل بینی دارم آیا بنظرتون توی مصاحبه تاثیری داره ممکنه رد بشم؟؟
سلام خانم لیلا. در مورد عمل بینی در دفترچه کنکور چیزی نوشته نشده اما اگر چهره و قد و ظاهر متقاضی غیرعادی باشه و بیماری خاصی داشته باشه به طوری که جلب توجه کنه و حواس دانش اموز رو حین تدریس معلم پرت کنه ممکنه رد بشید. با این حال ما نمیتونیم اظهار نظر قطعی کنیم.
سلام من معدل کتبی پیش دانشگاهیم ۱۳ و خورده ای هست ولی معدل کلی پیش دانشگاهیم ۱۵ آیا برای اینکه برم دانشگاه فرهنگیان مشکلی پیش نمیاد؟
سلام خانم هدیه. برای قبولی دانشگاه فرهنگیان مهم معدل دیپلم شماست که حداقل ۱۴ یا بالاتر باشه. پیش دانشگاهی مهم نیست.
سلام خسته نباشید من امسال توی قسمت معاینه پزشکی به خاطر ضعف چشم رد شدم سال آینده بازم دعوت به مصاحبه میشم؟
سلام سارا خانم بله سال اینده هم احتمال دعوت به مصاحبه دارید اگه رتبه خوبی داشته باشید و انتخاب رشته صحیحی داشته باشید.
سلام ببخشید اگ بیماری ژنتیکی باشه مثل اتاکسی فردریش باشه و تحت معالجه پزشک باشه و هیچ خللی در وظایف معلمی ایجاد نکنه باز هم دانشگاه فرهنگیان نمیپذیره؟؟
سلام خانم زهرا کریمی. در مورد بیماری ژنتیکی شما پزشک معتمد آموزش و پرورش که مسئول معاینه و بررسی هست باید تصمیم بگیره و ما اطلاع نداریم که این بیماری باعث رد شدن میشه یا نه.