سوالات مصاحبه دانشگاه فرهنگیان و سایر رشته های نیمه متمرکز + توصیه ها

در این پست، روال مصاحبه و گزینش و و رایج ترین سوالات مصاحبه دانشگاه فرهنگیان همراه با تجربیات کسانی که در سال های اخیر رفتن مصاحبه رو خدمتتون عرض می کنیم. البته بسیاری از دانشگاه های دیگه غیر از دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی که مصاحبه دارن و به روش نیمه متمرکز در بعضی رشته ها دانشجو پذیرش میکنند هم از این دسته سوالات معمولا در مصاحبه ها میپرسند. ضمنا لازم به ذکر است که بسیاری از این مسائل شخصی هستن و سایت مشاوران ۱۰۰ صرفا در اینجا تجربیات دوستانی که مصاحبه شرکت کردند رو در اختیار شما می گذاره، امیدواریم که مفید باشه:

سوالات مصاحبه دانشگاه فرهنگیان

موقع ورود به پردیس دانشگاه فرهنگیان واسه مصاحبه اول کارنامه شما رو بررسی میکنن بعد اجازه میدن وارد بشید. بعد از ورود باید برید پذیرش و اونجا فرم های مربوط رو بگیرید و پر کنید و با بقیه مدارکتون تحویل بدید و منتظر بمونید تا وارد اولین قسمت مصاحبه بشین.
مصاحبه دو بخش اصلی داره: ۱-معاینه پزشکی  ۲-مصاحبه علمی تخصصی و مصاحبه احکام و عقیدتی سیاسی.

 

سوالات مصاحبه دانشگاه فرهنگیان: بخش معاینه پزشکی

تو بخش معاینه پزشکی وزن و قد و تناسب اندام و وضعیت شنوایی و بینایی شما رو بررسی میکنن. گاهی یه روزنامه یا متن هم میدن بهتون بخونید تا مطمئن بشن لکنت زبان ندارید.
اگه تو این مراحل مشکل داشته باشید نامه بهتون میدن برید درمانگاه فرهنگیان و اونجا دستگاه بررسی میکنه. اگه چشمتون ضعیف باشه باید عینک بزنید. سوالات مصاحبه دانشگاه فرهنگیان در واقع از بخش بعدی شروع میشن.

 

سوالات مصاحبه دانشگاه فرهنگیان: بخش مصاحبه علمی تخصصی / سوالات احکام و عقیدتی

تو این بخش چند نفر، معمولا ۴ یا ۵ نفر، داخل اتاق نشستن که هر کدومشون در یه زمینه خاصی مهارت دارن، یکی روانشناسی، یکی امور مذهبی، یکی سیاست و … و وقتی از شما سوال میپرسن به همه حرکات و حرف هاتون توجه میکنن و در حین سوال و جواب یکیشون جواب های شما رو مینویسه و فرم ها رو پر میکنه. ممکنه از شما بخوان قرآن بخونید. بعدش یه سری سوالات ازتون میپرسن مثلا:

چرا به معلمی علاقه داری؟

چرا تربیت معلم (دانشگاه فرهنگیان) رو انتخاب کردی؟

تربیت معلم رو انتخاب چندم زدی؟ رتبت چند بود؟

بجز معلمی به چه رشته ای علاقه داری؟

اگه معلم شدی و مدیر مدرسه با این که روش تدریست خوب بود الکی ازت ایراد گرفت چه برخوردی باهاش میکنی؟

مشکلات شغل معلمی از نظر شما چیه؟

اگه دانش آموزی به شما بی ادبی و بی احترامی کنه چکار می کنی؟

اگه خانوادت اجازه ندن بیای دانشگاه چکار میکنی؟

پدر و مادرت چکاره هستن؟

کتاب میخونی؟ آخرین کتابی که خوندی؟ تو مدرسه میرفتی کتابخونه؟

وقتت رو چطور پر میکنی؟ سرگرمی هات چیه؟

چه کشورهایی رفتی؟

توی چه سایت هایی میری؟

چند خصوصیت خوب و بد خودت رو بگو؟

و خیلی سوالات دیگه …

ممکنه از شما بخوان کمی تدریس کنید. از بعضی ها خواستن که فرض کنن اول مهر شده و رفتن سر کلاس الان همون نقش رو بازی کنن.

تو بخش احکام یه نفر داخل اتاق هست و شما باید برید پیش ایشون. بعد از سلام و احوالپرسی و تحویل دادن مدارکتون شروع میکنه به سوال پرسیدن. تو این بخش بیشتر سوالات احکام و مسائل شرعی و عقیدتی،مسائل سیاسی و اتفاقات مهم یا تاریخ دقیقشون و یه سری سوالات درباره دولت و مسائل روز جهان از شما میپرسن.

سوالات مختلفی در این بخش پرسیده میشه. مثلا درباره ولایت فقیه، ولی فقیه و مرجع تقلید، پیامبران و معصومین علیهم السلام، قیام عاشورا، اصول و فروع دین، احکام روزه، نماز، رکن و غیر رکن نماز، شکیات نماز، نماز جماعت و نماز جمعه، روش خوندن نماز جمعه، آیا نماز جماعت و نماز جمعه شرکت می کنید یا نه؟ اسم مسجد و پیش نماز مسجدی که میری چیه؟ همیشه نماز جماعت میری یا گهگاهی؟ غسل کردن چطوریه؟ با چه دعایی انس داری و چه روزی میخونی؟ قرآن رو بردار و چند آیه بخون، و بعضی سوالات درباره قرآن و نهج البلاغه.

مرجع تقلید شما چه کسی هستند و چطور ایشون رو انتخاب کردی؟

ممکنه از از شما بپرسن که آیا همیشه با همین پوشش هستید که الان اومدید مصاحبه؟

از بعضی ها درباره اینکه چه فیلم هایی میبینن و چه سریال هایی دنبال می کنند پرسیده شده. مثلا اسم فیلم یا سریالی رو گفتن که الان در حال پخش هست. آیا اهل شنیدن اخبار از تلویزیون هستید؟ اگه از سایت چک می کنید از چه سایتی؟

توصیه ها:

۱- همه سوابق و فعالیت هاتون مثل لوح تقدیرها، مقام ورزشی، مقام مسابقات قرآنی، مدارک عضویت و فعالیت بسیج و … رو همراه خودتون ببرید چون مخصوصا در بخش سوالات احکام و عقیدتی سیاسی ممکنه ارائه دادن این مدارک به نفعتون باشه.

۲- در مصاحبه اصلا کم نیارید خیلی اعتماد به نفس و شجاعت داشته باشید. ممکنه از شما یک لغت سخت زبان انگلیسی بپرسن که ببینن آیا خودتون رو گم می کنید یا نه و اصلا هدفشون تست کردن دامنه لغات و سطح زبان شما نباشه!

۳- توجه داشته باشید که همه این سوالات الزما از هر فرد پرسیده نشده و ممکنه سوالاتی که از یک نفر پرسیدن از فرد دیگه عینا همون ها رو نپرسیده باشن. این سوالات از تجربیات افراد مختلفی که دعوت به مصاحبه شدن بدست اومده.

۴- نکته خیلی مهم دیگه این هست که مصاحبه هیچ ربطی به رتبه شما نداره و ممکنه کسی با رتبه خیلی خوب رد بشه و کسی با رتبه بدتر قبول بشه و یا بالعکس.

اگه اطلاعات بیشتری درباره خود دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی میخواهید میتونید این صفحه از سایت مشاوران ۱۰۰ رو هم ببینید: «معرفی دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی»

ضمنا اگر تجربه شرکت در مصاحبه دانشگاه فرهنگیان رو داشتید میتونید تجربیات خودتون رو در قسمت نظرات پایین همین صفحه بنویسید و در اختیار سایر دوستان قرار بدید. همچنین اگر سوالی درباره مصاحبه فرهنگیان دارید میتونید بعد از ثبت امتیاز برای این مقاله (از ۱ تا ۵ ستاره) در بخش نظرات سوالتون رو بپرسید تا مشاوران ما جوابگوی شما عزیزان باشند.

درباره‌ی مشاوران 100

گروه آموزشی مشاوران 100 متشکل از رتبه های برتر کنکور در زمینه برنامه ریزی و مشاوره برای دانش آموزان و داوطلبان کنکور سراسری فعالیت دارد. کد احراز هویت مشاوران ۱۰۰ در سامانه ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۱-۱-۷۲۱۳۳۶-۶۵-۳-۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۳۷۰ نظر


  1. سلام وقتتون بخیر
    هر لوح تقدیر چقدر امتیاز داره؟

    • مشاوران 100

      سلام لوح تقدیر دریافت شده بابت چه چیزی؟ و از کجا دریافت شده؟

  2. سلام
    حداقل به چند سوال باید جواب بدیم تا قبول شیم و دیگه اینکه اگر به چند سوال جواب اشتباه بدیم ممکنه رد شیم؟

    • مشاوران 100

      سلام حداقل نداره
      بستگی به رقبای شما داره.
      باید امتیازی که بهتون داده میشه بالاتر از رقبا باشه و در کنار رتبه و تراز کنکور شما گذاشته میشه در نهایت مشخص میشه که جزو پذیرفته شدگان نهایی هستید یا نه.
      هم امتیاز مصاحبه و هم کارنامه ازمون کنکور هر دو مهم هستند و هر دو در قبولی تاثیر دارند.

  3. سلام وقت بخیر
    ببخشید معاینه پزشکی قبل مصاحبه انجام میشه و قبلش انجام بشه و توی معاینه رد بشیم دیگه مصاحبه نمیریم

    • مشاوران 100

      سلام اگه مشکل جسمیتون طوری باشه که باعث رد شدن شما بشه دیگه جزو قبولی های نهایی دانشگاه فرهنگیان قرار نمی گیرید.

    • بله اخه چشم تا حدی ضعیف تر باشه میگن رد میشی احتمالا ۹۰ درصد یعنی دیگه نباید برای مصاحبه بخونم یا باز هم باید بخونم که میرم برای مصاحبه

    • مشاوران 100

      شما بخونید تا اگه بخاطر این مساله رد نشدید حداقل امادگی و اطلاعات کافی واسه مصاحبه رو داشته باشید.

  4. سلام ببخشید امثال چند برابر ظرفیت دعوت به مصاحبه فرهنگیان شدن؟

    • مشاوران 100

      سلام رها خانم. امسال یک و نیم برابر ظرفیت دعوت به مصاحبه دانشگاه فرهنگیان میشن.

  5. اگر معدل دیپلم کمتر از ۱۴ باشه احتمالی قبول تو مصاحبه فرهنگیان هست یا نه؟

  6. سلام خسته نباشید من توی انتخاب رشته اموزش ابتدایی اول زدم و اموزش درس های تخصصی بعدش امکانش هست جا به جا بکنم؟

    • مشاوران 100

      سلام دوست عزیز. بعد از پایان مهلت انتخاب رشته اینترنتی امکان ویرایش نیست.

  7. نگار زارع

    سلام .تراز سهمیه ایثارگری ۵% باید ۶۵۰۰ به بالا باشه یا کمتر هم میشه؟

  8. رضا حمیدی

    سلام رتبه من ۱۵ هزار و ترازم ۷۳۰۰ یه سوالی که دارم این که بخاطر بومی استانی شانس قبولی من چقدر پایین میاد؟

    • مشاوران 100

      سلام آقای حمیدی. بستگی به چیدمان انتخاب رشته شما و اینکه بومی کدام استان باشید داره و چه رشته هایی چه دانشگاه های انتخاب کرده باشید.
      صرفا با توجه به رتبه و تراز نمیشه درباره قبولی شما نظر داد.

  9. فاطمه فتحی

    سلام. میخواستم بدونم نحوه صحبتمون تو مصاحبه باید چطور باشه؟ گفتاری و عامیانه یا کتابی باید صحبت کنیم؟

    • مشاوران 100

      سلام شئونات یک معلم و ادب و احترام رو رعایت کنید و خود واقعیتون باشید.
      زبان گفتار عادی و معمولی صحبت کنید.

  10. علی کیان نژاد

    سلام خسته نباشید
    من امسال قبل از کنکور نام خانوادگی رو تغییر دادم ولی چون کنکور بر اساس دیپلم هست نام خانوادگی قبلیم ثبت شد الان کدهای فرهنگیان رو زدم میخواستم بدونم ممکنه اگر به مصاحبه دعوت شم این موضوع مشکل ایجاد کنه و حتی باعث عدم قبولی من بشه؟

    • مشاوران 100

      سلام مدارک قبلی و مدارک تغییر نام خانوادگیتون رو حتما با خودتون ببرید و نشون بدید.

  11. سارا نیازی

    سلام. میخواستم بپرسم.
    اگر بخوام مصاحبه رو رد بشم باید چیکار کنم؟
    اگر توی مصاحبه خوب نباشم رد میشم؟

    • مشاوران 100

      سلام خانم نیازی چرا میخواهید رد بشید؟
      میتونید انتخابش نکنید که دعوت به مصاحبه هم نشید.
      اگه مشکل جدی نداشته باشید و عملکرد و امتیاز شما نسبت به رقبا بهتر باشه قبول خواهید شد.
      اگه امتیاز کافی به دست نیارید و یا مشکل جدی داشته باشید ممکنه رد بشید.

  12. حاتم خاکشور

    سلام
    من امسال سال اولم بود که کنکور دادم. فرهنگیان مجاز نشدم. برای سال بعد میخوام بخونم که فرهنگیان بیارم اگر فرهنگیان اوردم و در مصاحبه قبول نشدم میتونم رشته های مهندسی رو که توی انتخاب رشته زدم برم یا که باید سال بعد کنکور بدم ؟

    • مشاوران 100

      سلام بله اگه در مصاحبه قبول نشید انتخاب های بعدی شما (غیر از فرهنگیان) بررسی میشه.

  13. سلام خسته نباشید ببخشید چاقی که تو ظاهر نشون نده یعنی باتوجه به BMI چاق باشی ولی ظاهر نشون نده احتمالش هست که موقع مصاحبه به خاطر این رد کنن؟

    • مشاوران 100

      سلام کمی اضافه وزن معمولی که طبیعیه و بعیده به خاطر این مورد رد بشید
      یعنی در حدی نباشه که بیماری خاصی باشه یا خیلی ظاهر غیرطبیعی بوجود اورده باشه که سر کلاس حواس دانش اموز رو پرت کنه.

  14. حسنا تبریزی

    سلام. من سهمیه ۵ درصد ایثار گران دارم. اگر فرهنگیان یا علوم پزشکی ارتش رو انتخاب کنم و قبول بشم ولی برای مصاحبه نرم، سال بعد برای کنکور سهمیه ام حذف میشه؟

    • مشاوران 100

      سلام خانم تبریزی. در صورت قبولی نهایی بعد از مصاحبه و ثبت نام در دانشگاه، سهمیه شما برای سال بعد قابل استفاده نیست.
      اگه مصاحبه نرید و قبول نشید، سهمیه شما برای کنکور سال بعد از دست نمیره.

  15. سلام ، ما برای رشته خاصی دعوت به مصاحبه میشیم یا ابتدا مصاحبه صورت می گیره و بعد رشته مشخص میشه؟

    • مشاوران 100

      سلام آقا امیر. شما اول انتخاب رشته می کنید و رشته محل های مورد نظرتون رو خودتون انتخاب می کنید و اولویت بندی میکنید. در مرحله بعد از اون در صورت قبولی، برای مصاحبه دعوت خواهید شد. یک و نیم برابر ظرفیت پذیرش، به مصاحبه دعوت میشن.

  16. سلام میخواستم بدونم اضافه وزن چقدر در قبولی تاثیر داره؟من کمی اضافه وزن دارم آیا باید کم کنم؟

    • مشاوران 100

      سلام کمی اضافه وزن عادی مشکلی نداره
      در حدی که بیماری خاصی نباشه یا ظاهر خیلی غیرعادی و غیرطبیعی به وجود نیاورده باشه مشکلی نیست.

  17. سلام روزتون بخیر
    برای فرهنکیان هر کسی مجاز باشه به مصاحبه دعوت میشه یا یک رتبه خاصی میخواد؟

    • مشاوران 100

      سلام خیر همه دعوت نمیشن
      معمولا دو یا سه برابر ظرفیت پذیرش فقط دعوت میشن.

  18. سلام خواهشاً به سوال من جواب بدین من واقعا خیلی استرس دارم من کنکور ۱۴۰۰ شرکت کردم کنکور زبان با درصدای فارسی ۴۰ عربی ۴۰ دینی ۶۰ زبان عمومی ۱۰ زبان تخصصی ۰ میشه فرهنگیان مجاز شد خواهشاً جواب بدین ممنون

    • مشاوران 100

      سلام ذکر نکردید که منطقه چند هستید یا چه سهمیه ای دارید و بومی کدام استان هستید؟
      اینها همه روی قبولی فرهنگیان تاثیر دارند.

  19. سارا فلاحی

    سوالات بسیار خوب و آموزنده ای بودند و دیدگاه ما رو به سوالاتی که قراره از ما بپرسند رو کامل بالا برد

  20. آیا مقدار واقعی حقوقی که به دانشجویان میدهند چقدر است؟



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *